Историята на Merrell. Успехът на едно трио.

10.11.2020

Всичко започва от изработването на чифт каубойски обувки. Ранди Мерел, наскоро завършил специализирано училище за изработка на обувки, решава да се насочи към ръчно производство на висококачествени обувки за туризъм. Скоро след това всички са пленени от създаденото само от двете му ръце.


През 1981 г. Ранди се обединява с Кларк Матис и Джон Швайзер, които са бивши ръководители на ски компании.

Тази комбинация ще се окаже завидно добра и ще доведе бързо до страхотни резултати. Заедно триото започва да проектира достъпни и висококачествени модели туристически обувки.

Те са като супергерои, всеки със своята суперсила: Ранди и неговото експертно майсторство, Кларк и предприемаческия му опит и Джон с неговият нюх за успех. И така, малко по малко, марката започва да се оформя.

Един от първите модели – Wilderness

Марката Merrell избира да заложи на подход „без компромис“ в изработката и дизайна на обувките. Екипът използва италиански производствен процес в комбинация с американска технология за каубойски обувки. Wilderness е един от най-ранните модели на Merrell, който остава актуален включитетлно и днес.

През 1983 г. започва производството и първите продукти на марката са вече факт. Същата година е пуснат в продажба и първият дамски туристически модел, който притежава изцяло иновативната технология QForm®, чието предназначение е да отговаря на уникалния профил, костна структура и стъпка на туристите и да осигурява максимален комфорт. Две години по-късно се появява моделът Eagle, който е олекотен и специално създаден за бягане. От 1993 г. марката залага все по-често на иновативни технологии и разработки, с цел подобряване на комфорта, който обувката носи.

Merrell се стреми да бъде водещ производител в света на обувките.

Следвайки тази цел, брандът не спира да търси начини за подобряване и усъвършенстване на начина на производство на обувките.

Резултат за това са всички иновативни технологии, които разработват и прилагат.

В следващите редове ще ви запознаем с някои от тях.

m select dry

..... Първата технология, с която ще ви запознаем е M-Select Dry.

Тя поддържа крака ви сух, като предотвратява проникването на вода и в същото време отнема влагата и ви охлажда, ако се наложи.

..... M-Select Grip е технология, която намира приложение при подметките.

Нейната задача е да осигури устойчивост на хлъзгане на мокра или суха настилка, също и на смесени повърхности.

m select grip
m select wick

..... M-Select Wick е проектирана, така че да улавя влагата и я транспортира извън обувката.

Друго свойство на технологията е ускоряването на процеса на изпаряване и времето за изсъхване.

..... M-Select Wind представлява бариера, която е дишаща, устойчива на вятър и вода и изключително лека.

Тази технология намира приложение предимно при производството на облекло с марката Merrell.

m select wind
m select warm

..... M-Select Warm улавя толината, която тялото ни излъчва и я задържа, като поддържа подходяща постоянна термепература.

Задължителна технология за всяка една обувка, която е създадена за зимни и сурови условия.

 

Merrell използва и редица други технологии. Те знаят, че зимата е важна топлината, а лятото – прохладата.

Предлагат модели с охлаждащи системи и със защита на обувките от слънчевите лъчи.  

Верен защитник на природата, брандът предлага и модели, за чието производство не са използвани абсолютно никакви животински продукти – 100% веган обувки. 

sun protectionvegan

..... Марката често добавя в моделите си и технологии, които се използват и от други производители и то не само за производство на обувки. Такива са Vibram и Gore-Tex. Vibram е италианска компания, която е специализирана в производството на подметки за обувки. Характерно за тях е изключителната им трайност, стабилност и устойчивост при вървене по различен тип повърхности. Gore-Tex се използва предимно при производство на туристически и зимни обувки, за който е важно да не пропускат вода и да запазят крака сух. 

Още за Gore-Tex

..... Днес Merrell продължава да се развива и да се стреми към съвършенство. Смело може да кажем, че брандът е един от най-големите производители на обувки, облекло и аксесоари в света. 

Нашите Merrell предложения

Назад към всички постове