Нов бранд в GoSport.bg: Northfinder

11.11.2021

Подгответе се за студените зимни дни със словенския бранд Northfinder. Осигурете си удобство и топлина.

Northfinder е бранд, който залага на високотехнологичните дрехи, а от съвсем скоро и обувки. Подходящи, както за ежедневни градски условия, така и за планински преходи и разходки.

Представяме ви четири страхотни модела обувки на Northfinder, на които може да се доверите без никакво съмнение.

 

Защо да изберете именно тях ?

     Waterproofness технология, която гарантира, че дъждовните капки не проникват през материала. Това се постига с помощта на високоефективни тъкани. Основата е водоотблъскващо покритие DWR на повърхността, с полиуретаново ламиниране или покритие отдолу. Водоустойчивостта се обозначава като WP: воден стълб в милиметри. Съгласно съответния стандарт ISO, материалът може да бъде обозначен като „водоустойчив“, ако има толеранс на водния стълб от 1300 mm. Комбинацията от множество методи подобрява функционалността на тъканта. Материалите с тази технология са подходящи за мокри среди и са предназначени за неблагоприятни метеорологични условия.

      Ortholite® стелки, които са изработени чрез оформяне и наслояване. Поради оформената конструкция, изработена от EVA пяна, те осигуряват опора и стабилност в областта на петата. Със своята отворена структура компонентите поемат ударите и поддържат отскока. Стелките са дишащи и се грижат за изпаряването на влагата и по този начин поддържат краката напълно сухи.

По време на движение стъпалото предава сила на земята и работи като лост и като амортисьор. Той поддържа баланс, създава натиск, разпределя го и произвежда триене. Той е пълен с нервни окончания и потни жлези. Стелките Ortholite® напълно разбират нуждите на вашите стъпала.

-ергономична форма

-стабилизиращи

-дишащи и антибактериални свойства

    Подметки с Vibram® система, изработена от вулканизиран каучук, осигуряваща стабилност на различни повърхности и при различни условия. Предлага страхотно сцепление и отлична издръжливост. Устойчиви, както на сухи настилки, така и на мокри – при всякакви обстоятелства те демонстрират перфектна адхезия.

Вдъхновението за създаването на системата за жалост е трагично. През далечната 1935 г. основателят на Vibram Витале Брамани губи 6 другари по време на пешеходна експедиция в италианските Алпи, а злощастният инцидент отчасти е заради неподходящи обувки. Това кара  Брамани да направи по-добри иновации в подметката. Няколко години по-късно, той патентова външната подметка "Carrarmato" (означава "tank tread“), която се превръща в най-емблематичната подметка в обувната индустрия.

 

Разнообразието от системи фигурира и в облеклото на Northfinder.

Поларът  Tribec е изработен с истинско плетено руно от Polartec, което е претърпяло редица иновации. Polartec Micro 200 вече е по -устойчив, по -добре изолиран и за производството на влакната му се използва рециклиран полиестер.

POLARTEC® е една от най-известните марки сред производителите на функционални материали, които Northfinder използват при изработката на облекла. Асортиментът на техните тъкани започва с класически изолиращи полар, следва  разширяване с нови и подобрени варианти с различна дебелина и продължават с леките мултифункционални плетива, използвани при производството на първите слоеве. Мощните softshell материали осигуряват, в различни варианти, устойчивост на вятър и вода, съчетани с отлично съотношение на тегло и дишане.

Тук  може да разгледате всички налични модели на бранда.

Назад към всички постове